Ny vecka, nytt delmål avklarat


Idag är en speciell dag på många sätt, det är en dag som jag inte kommer att glömma av flera olika anledningar.

För det första är det min första skoldag på 3,5 år då jag börjar på högskola/universitetet idag.
Idag ska jag träffa nya människor som jag aldrig mött förut och som inte vet någonting om min bakgrund eller vad jag har gjort.
Nu är det första intrycket igen och trotts lite nervositet känns det faktiskt bra då jag redan nu har blivit lite mer bekväm med mig själv.

Det andra som gör att denna dag känns så speciell är att jag tog en vikt imorse som visade: 120.7kg
Tänk, jag har sedan 1/6-17 gått ned -50,7kg! Det är väl ändå rätt bra jobbat?
(null)

Nästa delmål är att komma ned under 117kg för då gör jag ned på fetma grad:1. För att komma dit behöver jag gå ner ytterligare: 3.8kg

En dag i bilder

Som utlovat skulle jag ta bilder på vad jag äter en vanlig dag, dock så körde det ihop sig igår när jag skulle skrivs iordning detta. 
Men bättre en dag senare än aldrig.
Detta är ju ungefärliga tider och skrivet om en dag då jag var ledig och då är det lättare att hålla mat/mellanmåls tider 😊

Ca 8.00
Det brukar bli antingen 2 hårda mackor med pålägg
(null)

Ca 10.30
Någon typ av Propud eller kvarg
(null)

Ca 12.00
Lagad mat, alternativt matlåda från frysen. Här blev det sovlaki med klyftpotatis (från frysen)
(null)

Ca 14.30
Om jag tog en propud på förmiddagen blir det en kvarg nu
(null)

Ca 17.30
Lagad mat, just denna gång blev det biffstroganoff med ris
(null)

Ca 20-21
På kvällen brukar jag antingen ta 1-2 hårda smörgåsar eller något färdigt mellanmål. Denna gången blev det nått färdigt 
(null)


Sen tillkommer ju så klart dricka mellan måltiderna. Men då jag tyckte att det skulle bli för mycket bilder så skippade jag det

Kosten, vad är viktigt att tänka på?

(null)

Tänkte att jag ska fotografera allt jag äter under en vanlig dag.
Samt ungefärliga tider.
Jag tar alla bilder idag och publicerar ett nytt inlägg med dem imorgon!

Men tänkte först berätta lite om kosten i stora drag.
En Duodenal Switch operation skiljer sig en del från en sleeve och en gastric bypass när det kommer till just maten. I alla fall när det gäller portionsstorlekar.
Jag ska erkänna att jag inte är så insatt på hur någon med en sleeve ska äta men som jag har förstått det så är det lika som en som gjort en gastric bypass vilket jag är mer insatt i.
En som gjort en gastric bypass ska ju äta en liten portion gärna på assiett (sa de på mitt sjukhus) och då prioritera protein men det behövs även lite kolhydrater och sås och om det fanns plats grönsaker. Men grönsakerna var ingenting som ska gå i första hand.

Vid en Duodenal Switch är det ungefär lika fast portionerna ska vara större. Jag ska inte äta på någon assiett utan på en vanlig tallrik.
Det är fortfarande viktigast med protein men det behöver också finnas kolhydrater och eventuellt någon magrare sås.
Det som är lite speciellt vid en DS är att man både kan bli känslig mot fett men även laktos.
Fettet tänker jag på genom att göra magrare såser till maten och laktosen är ingenting jag har känt av, jag kan till och med dricka ett glas mjölk som det är utan att reagera något konstigt på det.
Jag kan tillägga att hittills har jag inte stött på något jag inte kan äta. Ingenting där magen har sagt ifrån, däremot är det inte alltid jag orkar äta upp all mat även om jag följer de restriktionerna dietisten lämnade.

Men fråga gärna om det är så att ni har några frågor vett ja!