Igår kom nästa kallelse

Fick ett brev från kirurgmottagningen om att jag hade fått en tid dit.

REDAN NÄSTA VECKA!

På det besöket ska vi prata om vilken metod vi ska använda, hur det ska gå till och om jag vill vara med i någon studie. Sen är det säkert fler saker vi ska prata om men det får vi se då 😊
Tänk vad skönt att hinna bli klar med utredningen innan sommaren.

Så nu ska jag fylla in en massa papper om hälsa och rörelse.
En hälsoenkät helt enkelt.

Yes, yes, yes!

Jag var till obesitasläkaren idag.

Där gick vi igenom provsvaren vilket resulterade i att jag skulle ta D-vitamin droppar fram till op och även folsyra sen skulle vi göra en ny utvärdering senare för att se om det gett nån effekt.
Läkaren lyssnade även på hjärtat, lungorna, kände på magen och så tog hon även ett blodtryck.
Jag är nu godkänd för operation från överviktsmottagningens håll. Detta känns ju så klart riktigt bra!

Så nu har en remiss gått till kirurgen där det ska beslutas om vilken operationsmetod det blir. De erbjuder 3st olika på det sjukhuset jag är knuten till. Men som jag skrivit tidigare så är det gastric bypass jag helst skulle vilja göra, men kommer helt klart lyssna på vad kirurgen föreslår!

Min stora önskan just nu är att jag i alla fall ska hinna träffa kirurgen innan sommaren så att alla de bitarna är klara så att jag bara kan vänta på ett OP datum sen 😊
Håller tummarna! 

Rädslan att ha sönder saker

Det är få saker som får en att skämmas så mycket som när man på grund av sin vikt har sönder saker man exempelvis sätter sig på.

Några saker jag har varit för tung för och som har gått sönder på något vis är:
 -Altanstol, en sån där i plast. Har haft sönder 2st sånna. En hemma hos mina föräldrar men det jag skäms över mest är när en föll i bitar under lunchen på jobbet.
 -Ribbotten, en sån man har under madrassen i sängen. Min vikt var för tung så vissa plankor gick av. Detta under tiden jag bodde hemma hos mina föräldrar. Skämdes och försökte laga det med hjälp av silvertejp för att de i te skulle märka.
 -En hel sängstomme har jag varit tvungen att byta ut, då sidorna på den började släppa i fästet och pluggar gick sönder/av.
 -Arbetskläder, jag vet faktiskt inte hur många knappar som släppt när jag har haft arbetsbyxorna på mig. Trotts att jag har den största storleken de har på jobbet vad jag vet.
 -Mina egna kläder.
Det är så många utav mina egna kläder som har gått ett tidigare öde tillmötes än de borde gjort.
Framförallt att byxor gått sönder på insida lår, en klassiker.
 -Min cykel, där bakdäcket börjat ge vika och blivit ojämt och då börjat vobbla. Köpte då ett nytt kraftigare bakdäck men även den har gått samma väg. 
Har köpt en helt ny cykel nu men väntar tills jag gått ner i vikt innan jag vågar cykla på den.
 -Sist och till storleken minst så är det alla småprylar som ramlat och gått sönder. Detta när jag exempelvis har försökt ta mig förbi någonting. När det är ett litet utrymme och jag själv är stor och vill ta mig fram är det lätt att saker ramlar och i värsta fall går de också sönder.